„Jsem hodně, hodně šťastná. Medaili z krku jen tak nesundám," usmívala se po dojezdu bronzová česká závodnice.

Nash odstartovala do mistrovského závodu v Bieles dobře, držela se na špičce mezi favoritkami. Vypadala svěže, s Marianne Vos a Sanne Cant udávala tempo.

Jenže pak v závěru prvního kola spadla, píchla a čelo jí začalo ujíždět. Až v depu dostala nové kolo a začala skvělá stíhací jízda.

Čtěte také: Nash touží na mistrovství světa v cyklokrosu po životním úspěchu

Stíhačka Nash se hnala přes soupeřky a z desátého místa se během dvou kol opět vrátila do boje o medaile, včetně té zlaté. Čeští fanoušci u trati svou oblíbenkyni hnali, do českých tváří se vrátila dobrá nálada.

Holanďanka s Nizozemkou ale rozhodně z další dámy v boji o zlato nadšené nebyly, a tak rychle zaútočily. Zrovna ve chvíli, kdy si Nash potřebovala po náročné stíhací jízdě „trochu odpočinout", chvilku se „vézt". „V tu chvíli jsem na to neměla. Potřebovala jsem si trochu odpočinout. Ony za to vzaly a ujely mi," komentovala po závodě rozhodující moment česká závodnice.

Nash dál bojovala, bronz byl hodně blízko. Pak ale přišel pád na překážce, a pak ještě druhý po jednom ze sjezdů v posledním kole. Česká naděje na medaili se dokonce propadla na čtvrté místo, v úplném závěru závodu ze sebe ale ještě „vyždímala" zbytky sil a na bronzovou pozici se vrátila. A v cíli zářila štěstím.

Obrovsky šťastná byla v cíli také vítězka Sanne Cant z Belgie, která v nádherném souboji do posledních metrů, kdy chvilku vedla v závěrečném kole jedna, za chvilku zase druhá a tak pořád dokola, předčila na mistrovství světa několikanásobnou šampiontu Marianne Vos.

Velkou smůlu měla na MS druhá česká závodnice Pavla Havlíková. Po několika stovkách metrů od startu před ní padla jiná závodnice, Havlíková už se jí nemohla vyhnout a spadla také. Při pádu zlomila rám svého kola a šampionát pro ni rychle skončil.

Výsledky ženy: 1. Sanne Cant (Belgie), 2. Marianne Vos (Nizozemí) +0:01, 3. Kateřina Nash +0:21, 4. Lucinda Brand (Nizozemí) +0:21, 5. Maghalie Rochette (Kanada) +0:36,…Pavla Havlíková nedokončila.

Přečtěte si: České šance před MS? Medaile visí vysoko, ale chci dvě, přeje si Dlask