"Odkdy někdo věří Lanci Armstrongovi? Když říkal u Oprah Winfreyové, že se s UCI nikdy na ničem nedohodl. Nebo od té doby, co točí filmy a poskytuje rozhovory, v nichž naznačuje, že se chystají šťavnaté příběhy," uvedl Verbruggen v sms zprávě pro nizozemskou televizi.

Dvaasedmdesátiletý Nizozemec reagoval na Armstrongovo tvrzení pro list Daily Mail, kterému bývalý americký cyklista řekl, že při Tour de France v roce 1999 na Verbruggenův podnět antedatoval lékařský předpis. Odůvodnil tak prý zvýšenou hodnotu kortizonu, kterou u něj odhalil dopingový test.

"Jeho historka nemá logiku, protože tehdy nešlo o dopingový prohřešek. Navíc to nespadalo do kompetence UCI, ale francouzského ministerstva. Takže rok po obvinění z rozsáhlé spoluviny UCI na dopingu Lance Armstrong a jeho týmu jsme se vrátili ke kortizonové kauze z roku 1999, která ani nepříslušela UCI," distancoval se od případu Verbruggen, který podezření z krytí Armstrongova dopingu vytrvale odmítá.

Dvaačtyřicetiletý Armstrong loni kvůli dopingu dodatečně přišel o rekordních sedm titulů z Tour a dostal doživotní zákaz startů.