Startovním pole Sberbank Golf Masters čítá celkem 131 hráček. Mezi nimi je spolu se Spilkovou za profesionálky Daniela Proroková, startovat bude ještě deset českých amatérek.

Česká jednička Spilková loni obsadila na Dýšině 23. místo. Letos prožívá vydařenou sezonu. Pátým místem na Slovensku si vylepšila nejlepší umístění na LET a ještě dvakrát skončila v desítce, naposledy minulý týden v Německu.

"Hraju moc dobře a před turnajem na Dýšině se cítím skvěle. Doufám, že nás přijde podpořit co nejvíce lidí. Ladíme české barvičky!" vyhlásila devatenáctiletá Spilková, která si na turnaj nově nalakovala nehty a na některých má českou vlajku.

"Doufáme, že poprvé v historii vyhraje na Ladies European Tour Češka," řekl na adresu Spilkové Robert Klotz z promotérské společnosti Goram.

Pořadatelé hřiště oproti loňsku o něco prodloužili a ztížili například čtvrtou a osmou jamku. "Na každou jamku se těším. Každá je jiná a všechny se mi líbí. Všechny změny, které se udělaly, se mi zamlouvají. Bude to těžší, větší výzva a víc si hru užijeme. A budeme muset ještě víc přemýšlet, kam zahrát," řekla Spilková.

Titul obhajuje Němka Ann-Kathrin Lindnerová, která první dvě kola absolvuje s vítězka předchozích ročníků českého turnaje LET, které se hrály na Albatrossu, Angličankou Melissou Reidovou a Jade Schaefferovou z Francie.

Z letošních turnajových vítězek přijely Skotka Kylie Walkerová (vyhrála v Německu a v Nizozemsku), Angličanka Florentyna Parkerová (v Itálii), Švédka Camilla Lennarthová (na Slovensku) a Francouzka Valentine Derreyová (v Turecku). Mezi favoritky patří mimo jiné Jihoafričaka Lee-Anne Paceoová, Francouzka Gwladys Noceraová, Angličanka Trish Johnsonová či Švédka Sophie Gustafsonová.

Náklady na turnaj se pohybují kolem 14 až 16 milionů korun. Z druhého kola a nedělního finále vysílá přenosy ČT Sport. Diváci se vstupenkou mohou na Dýšinu přijet zdarma vlakem. Mládež do 15 let a senioři nad 65 let mají vstup zdarma.