Contador věří, že i díky tomu by se mohl stihnout uzdravit včas, aby nepřišel o start na Vueltě. Zatím ale neví, zda si zranění vyžádá operaci.

Jedna z největší hvězd pelotonu si poranila pravou nohu při pondělním pádu během Tour de France, kde byla po dřívějším odstoupení obhájce prvenství Chrise Froomea hlavním favoritem. A s vynuceným odstoupením se stále špatně smiřuje.

"Nemohl jsem poslední noc usnout. Myslel jsem si, že to není pravda, ale když jsem otevřel oči, viděl jsem, že se to fakt stalo," uvedl jednatřicetiletý Contador.

Na kliniku ve španělské metropoli, kde se bude nyní zotavovat a doufat, že vyhraje závod s časem, aby mohl být 23. srpna na startu Vuelty, mu dopomohl Butragueňo. Populární "El Buitre" (Sup) pracuje jako ředitel komunikace Realu a s vítězem Tour de France z let 2007 a 2009 se dobře zná.

"Kontaktoval Real Madrid, konkrétně Emilia, s nímž je dobrý kamarád. A Butragueňo následně promluvil s klubovými lékaři. Ti doporučili konzultace s lékařem Leyesem, specialistou na podobné typy zranění, které utrpěl lídr týmu Tinkoff-Saxo," popsal v tiskovém prohlášení Contadorův mluvčí.

Contador by rád na Vueltě zaútočil na hattrick, protože ji vyhrál už v letech 2008 a 2012. Zda španělský závod stihne, je zatím ve hvězdách.