Půjde tak o největší událost ženského basketbalu na českém území od roku 2010, kdy Česká basketbalová federace pořádala mistrovství světa. Final Four Euroligy se v ČR uskuteční počtvrté, třikrát ho pořádalo Brno v letech 1999, 2006 a 2008. "Jsme potěšeni, že můžeme turnaj hostit v Praze na Královce," řekl generální manažer ZVVZ USK Praha Marek Kučera.

"Možnost odehrát finálový turnaj v domácí hale je pro tým určitá výhoda. To bylo i naší hlavní motivací, pokusit se dát našemu úspěchu v podobě postupu ještě bonbónek, že by se nám třeba mohlo podařit získat ještě lepší umístění," dodal Kučera.

Věří, že možnost vidět na vlastní oči nejužší euroligovou špičku ocení i fanoušci. "Víme, že jsme našim fanouškům neudělali moc radosti tím, že v základní části Ženské basketbalové ligy jsme nehráli domácí utkání. Teď věříme, že možnost vychutnat si finálové zápasy Evropské ligy jim to vynahradí," uvedl.

Pořadatel musí vzejít ze semifinalistů. Hráčky USK si právo startovat na turnaji vybojovaly postupem přes Salamancu ve čtvrtfinále. Zaznamenaly tak největší úspěch v historii klubu.

Vedle nich má účast jistou i Jekatěrinburg. Poslední dva účastníci vzejdou ze souboje mezi Kurskem a Bourges a istanbulského derby mezi obhájcem titulu Galatasarayem a Fenerbahce.