Společně se Sörenstamovou a Daviesovou jsou nově členkami skotského klubu princezna Anne a další čtyři golfistky - Britka Belle Robertsonová, Louise Suggsová a Renee Powellová z USA a Francouzka Lally Segardová.

"Jedná se o historický den," uvedl v prohlášení kapitán slavného klubu George Macgregor. "Jsem nesmírně poctěna, že jsem jednou z těch šťastných žen," reagovala desetinásobná vítězka majoru Sörenstamová.

Britku Daviesovou zastihla informace těsně před vstupem do sezony v Austrálii. "Je to velká čest," řekla vítězka 79 turnajů včetně čtyř majorů a vtipkovala: "Teď budu mít hodně nových kamarádů, protože si tam budou chtít se mnou zahrát."

Předloni se v St. Andrews hrál teprve podruhé v historii ženský major British Open a na linksovém hřišti neprošla cutem nejlepší Češka Klára Spilková.

The Royal & Ancient Golf Club vznikl v roce 1754 a byl výhradně pro muže. To se změnilo loni v září, kdy o otevření pro ženy rozhodlo 85 procent hlasujících členů. Celkem má klub považovaný za domov golfu 2400 členů.