Jak se vydařilo vaše soustředění v Austrálii a na Novém Zélandu?
Dobře, všechno šlo podle plánu. Bylo hezké počasí, příjemná atmosféra, trénink dobrý. Jen návrat je teď trochu krušný, zdravotně jsem to trochu schytal, jsem trošku nachlazený, nemůžu tolik trénovat. Ale v neděli odjíždím do Londýna, tak se dám dohromady, budu trénovat tam.

Co všechno jste u protinožců stihl?
Jel jsem tam hlavně trénovat, takže tentokrát jsem ani nejezdil na výlety. Ale trávil jsem tam svátky, to byl velký zážitek, protože jsem byl poprvé na Vánoce takhle mimo a v teple. To bylo velmi hezké. Jeli jsme 24. prosince jednu krásnou, dlouhou řeku, takže jsme si to moc užili. V rodině mého kamaráda jsme oslavili Vánoce s dárky a spoustou dobrého jídla. Všechno bylo skvělé. Pak jsme ještě byli na soustředění v Sydney na deset dní. Tam kromě toho, že to bylo hodně drahé, tak to bylo v pohodě.

Slavil jste tedy dvoje Vánoce? Stihl jste posezení s rodinou ještě před cestou?
S rodinou jsme si před odletem dali večeři, takže na Zélandu to byly druhé Vánoce. Bylo to jiné tím, že tam Vánoce neslaví večer, ale přes den, za světla. Byli jsme na wakeboardu, na kajaku. Byly to netypické Vánoce.

Žádný dobrodružný výlet na řeku jste letos tedy nestihl?
Bylo krásné léto, tolik nepršelo a bylo hodně teplo, nebylo tolik vody. Takže jsme ani moc nemohli jezdit na řeky.

Co vás čeká nyní kromě soustředění v oblíbeném Londýně?
Potom jedu na dva týdny na soustředění do Emirátů. Pak jsem se měl původně vracet na týden zpátky, ale možná tam zůstanu ještě déle.

Měl jste problémy s krkem. Jak jste na tom teď?
Krk je super, všechno zdravotně slouží, jak má.

Jaké máte plány do začátku sezony?
Po dvou letech mě čeká nominace, musím ji absolvovat, na což se těším. Bude to test nominace na příští rok. Musím se na ni trochu připravit. Teď jsem se rozhodoval, na které lodi budu jezdit. Mám nový typ, tak se s ní sžívám. Doufám, že to nebude trvat dlouho, abych byl připravený na první závody.

Mezi soustředěními jste jako ambasador Sazka Olympijského víceboje předával sportovní vysvědčení na základní škole v Čáslavi. Děti na vysvědčení najdou například tipy na trénink slabších disciplín, ve druhém pololetí pak i doporučení vhodných sportů. Jak se vám vysvědčení líbí?
Jsou hezky udělaná hlavně tím, že je tam procentuální srovnání. To je skvělé. Je to věc, kterou si žáci schovají. A třeba se budou snažit vylepšit.

V jaké z osmi disciplín, které testují základní fyzické schopnosti, byste exceloval vy? A s čím byste měl problém?
Šla by mi rovnováha, taky hod míčem, s během problém nemám. Ale nejsem moc pružný.