Washingtonu opět chyběl klíčový rozehrávač John Wall a v základní sestavě dostal před Satoranským přednost znovu Trey Burke. Postupně však začal trenér Scott Brooks vsázet spíše na českého reprezentanta, který měl na konci zápasu dvojnásobnou minutáž než Burke.

Zatímco s Burkem na hřišti byl Washington sedm bodů v mínusu oproti Philadelphii, pasáž se Satoranským vyhrál o 13 bodů. Pro českého basketbalistu to znamenalo nejlepší bilanci v týmu spolu s Kellym Oubrem, který byl 24 body nejlepším střelcem zápasu.

Český reprezentant zvýšil čtyři a půl minuty před koncem normální hrací doby na 93:84, ale domácí se ještě vrátili do hry. Washington si díky trestnému hodu 11 vteřin před koncem vynutil prodloužení. V něm Philadelphia vyrovnala trojkou sedm vteřin před sirénou.

Rozhodlo až druhé prodloužení, ve kterém zazářil Satoranský. Nejprve otevřel střelecký účet prodloužení, hned vzápětí získal míč a Washington z brejku zvýšil. Minutu před koncem upravil na 123:115, navíc ještě přihrál na smeč Danielu Ochefuovi. Ve druhém prodloužení nasbíral čtyři body, dva doskoky, zisk a asistenci.

"I ve druhém utkání Satoranský ukázal, že má reálnou šanci stát se stálým hráčem rotace Wizards. Zvládl zátěž 40 minut, tým vedl velmi dobře, zvládal hru po clonách a dobře rozdával míče. Opět předvedl svou chytrost. Pokud bude nadále dostávat tolik prostoru, může se v sestavě Washingtonu zabydlet," chválil Satoranského deník Washington Post.

Na svou stranu si český hráč získává i fanoušky. "Je teprve druhý přípravný zápas, ale jen těžko nelze být nadšený ze hry Satoranského. Hraje jako zkušený hráč a ne nováček. Je trpělivý, ovlivňuje hru týmu, navíc je vysoký a silný, umí bránit a najíždět. Má všechno, co nemá Burke. Ten sice může dostat šanci, ale Satoranský už je daleko před ním," napsal fanouškovský server wizofawes.com.