Bonnerová s Hermannovou s Julianou a Antonelliovou letos už dvakrát prohrály, doma v Praze i na grandslamu v Berlíně vždy až po třísetové bitvě. V obou zápasech vedly 1:0 na sety. Dnes úvodní sadu ovládly třiadvacetileté Češky jasně 21:13 a díky zvládnuté koncovce ve druhém setu (27:25) žádný další obrat velezkušeným soupeřkám nedovolily.

"Dvakrát jsme s nimi hrály tie-break a těsně prohrály. Teď jsme chtěly konečně vyhrát a v silném větru nám fungoval servis, což bylo vynikající," řekla pro web pořadatelů Hermannová. "Je to skvělý pocit vyhrát proti tak dobrému týmu," doplnila její spoluhráčka.

Vítr dělá v Sia-menu hráčkám velké problémy, i Češky musely svou hru změnit, protože na něj nejsou z domova tolik zvyklé. "Nahrávky musely být nízké, jinak to není v těchhle podmínkách možné. A nejdůležitější je servis," uvedla Bonnerová.

České dvojky mají v Číně při absenci řady dvojic, které už ukončily sezonu, šanci vylepšit své maximum, jímž je ve Světovém okruhu 5. místo z květnového turnaje v ruské Anapě. "Díky velkému počtu odhlášených dvojic jsme přeskočily z kvalifikace do hlavní soutěže, tak toho budeme chtít využít," napsaly Bonnerová s Hermannovou před turnajem na svůj facebookový profil.

V sobotu se o postup do čtvrtfinále utkají s nizozemskou dvojicí Laura Bloemová, Marloes Wesselinková.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Sia-menu (Čína):

Ženy:
Skupina B: Bonnerová, Hermannová (15-ČR) - Juliana, Antonelliová (2-Braz.) 2:0 (13, 25).
Česká dvojice postoupila z prvního místa ve skupině do 2. kola play off.