Téměř tisícovka nadšených amatérských šipkařů a jejich příznivců se zúčastnila velkého finále Gambrinus Windson Cupu v pražské Královce. Nejlépe si vedli „Kulihrášci“ z klubu Ajeto, tradiční Mekky šipek v hlavním městě.

Ve finále zdolali „Kostelníky“ z restaurace „Na střelnici“ z Ústí nad Labem a získali tak kromě piva Gambrinus i víc než příjemnou finanční odměnu ve výši 150 tisíc korun. V boji o třetí místo pak zvítězil tým „Bloodpack“ reprezentující bruntálskou kavárnu Lesanka nad „Antošáky“ z restaurace Homolka v Úvalech.

Turnaji, který se odehrával v bouřlivé atmosféře připomínající velké světové profesionální turnaje, přihlíželi také tři ambasadoři Gambrinus Windson Cupu a propagátoři šipek v Česku: Karel Sedláček, první Čech, který se prosadil mezi světovou šipkařskou elitu, bývalý fotbalista Jan Koller a sportovní moderátor Petr Svěcený.

Hraju od osmnácti let, prozradil Jan Koller

„Nádherná atmosféra finále. Největší radost mám z tolika hráčů, kteří se do turnaje zapojili. Zájem o šipky i díky němu roste,“ řekl Sedláček, který v prosinci dokázal postoupit do 2. kola mistrovství světa v Londýně a momentálně je jedním ze dvou Čechů s hráčskou kartou na profesionálním okruhu PDC.

Šipky nejsou tajemstvím ani pro Jana Kollera, střeleckého rekordmana národního týmu. Ostatně soupeření u terčů – ať už elektronických nebo klasických sisalových – patří k hospodám stejně neodmyslitelně jako fotbal.

„Překvapila mě vysoká úroveň soutěže i parádní atmosféra. Šipky mě provázejí asi od osmnácti let, tedy skoro od úplného začátku, kdy se začaly objevovat v restauracích. Máme partu kluků a vždycky si rádi zahrajeme,“ prozradil Koller.

Už říjnu startuje další ročník oblíbené akce, informace o turnaji naleznou zájemci ZDE.

„Snažíme se oslovit a získat pro hru především ty, kteří šipky ještě nezkusili – proto je Gambrinus Windson Cup pouze pro amatéry. Je skvělé, že turnaj láká čím dál více hráčů i hospod po celé zemi,“ uvedl Jan Odložil, Brand Manager značky Gambrinus, který je organizátorem turnaje.