Naštěstí má vyrovnané kajakářské kolegy, kteří ho zastoupili. Ondřej Tunka se stal dnes senzačně mistrem světa a navázal na Prskavcovo předloňské zlato.

Nečekaný vítěz byl v cílovém prostoru celý rozklepaný. „Já se klepu, co jsem dojel. Pořád nemůžu uvěřit tomu, co se stalo, je to krásné. Neuvědomuju si, co jsem udělal špatně, nemohl jsem jet o moc líp,“ vykládal Tunka. Na druhém místě skončil Vít Přindiš, který na svého parťáka ztratil pouhé dvě setiny. Tereza Fišerová získala v nové olympijské disciplíně kanoi také stříbro.

Prskavce postihl nezdar v semifinále. Obsadil v něm s mankem 1,23 s až 19. místo, a to na postup do desítky nemohlo stačit.

Devatenáctiletá Fišerová nestačila jen na suverénní Britku Franklinovou a navázala na zisk stříbra z ME.

Přestože Jaromír Jágr v pátek trénoval s týmem Rytířů, k sobotnímu zápasu nenastoupí.
Kladno se těšilo na Jágra marně. Je vyprodáno, ale hvězda hrát nebude

„To je něco neskutečného. Hlavně jsem si říkala, že to asi nebude stačit, že jsem něco udělala špatně. Ale dojela jsem do cíle, byla jsem druhá, věděla jsem, že z toho bude placka, což byl pro mě nepopsatelný pocit,“ rozplývala se Fišerová.

Sedmadvacetiletý Tunka předvedl ve finále životní jízdu. Po devátém místě ze semifinále startoval jako druhý, dostal se suverénně do vedení a pak už jen sledoval, jak mu odpadají soupeři. Nejvíce se mu přiblížil letošní vítěz Světového poháru Přindiš, ale ani on na něj o fous nestačil.

Chomutov jako vedoucí tým tabulky hostil Plzeň. Západočeši Piráty složili vysoko 4:1.
Extraliga po 8. kole: V hitu slavila Plzeň. Sparta deklasovala Liberec 7:1

Navzdory nicotné ztrátě stříbro bral. I díky tomu, že ho překonal krajan. „Dvě setiny, co to je? Nic. Ale mám medaili a jsem hrozně šťastný,“ jásal Přindiš.

I další kov byl blízko, ale deblíři Jonáš Kašpar a Marek Šindler skončili těsně čtvrtí.