Česká jednička v supertěžké váhové kategorii se totiž od 1. června stala oficiálně ředitelem Manažerské extraligy boxu, soutěže pro 'bílé límečky'.

"Nový ročník soutěže oficiálně startuje od září, takže teď lehce vymýšlím, jaké kroky uděláme. Všechno plánuju rozjet, až se vrátím," řekl Táborský na Evropských hrách v Baku, kde se bude dnes pokoušet udělat první krok ke kvalifikaci na mistrovství světa a následně na olympiádu.

"S ligou jsem byl v kontaktu od začátku - na galavečerech jsem nejdříve fungoval jako pomocník. Například jsem stavěl ring. Pak jsem se podílel i na organizování, chvíli jsem dělal ochranku nebo vybíral lístky. Pak jsem tam měl své boxery a následně mi nabídli tuhle možnost. Líbila se mi a já do toho šel," popsal svůj posun do manažerské funkce Táborský, který v Praze řadu boxerských nadšenců i trénuje.

Většina z nich jsou dobře ekonomicky zajištění manažeři nebo právníci. S tvrdým boxerským drilem prý ale nemají problém.

"Snáší to v pohodě, možná si to naopak užívají. Přece jen jsou celý den v kanceláři v kvádru s kravatou a musí se chovat distingovaně, hlídat si svůj kodex. V ringu se můžou odvázat; nechají se trochu pořvat, pomlátí si do pytle," usmíval se 194 cm vysoký a 96 kg vážící Táborský.

U svých klientů oceňuje, že se boxu věnují naplno. "Mám hodně právníků a ti jsou naučení dřít: mají disciplínu a chodí pravidelně. Nejvíc u mě trénují lidi, co mají nejméně času, co jsou nejvytíženější pracovně. Jsou schopní se dokopat," řekl.

Často tak dělá tréninky brzy ráno, aby všichni mohli zamířit do kanceláří. Někdy i s monoklem na oku. "To je ale v pohodě. Sami pak často říkají, že to občas budí dobrý respekt. Jedete do Vídně s monoklem, ptají se vás, co se stalo a odpovíte: Ale, já boxuju…," smál se Táborský.

Manažerská liga je zajímavá i tím, že své galavečery organizuje v honosném prostředí České národní banky v centru Prahy. "Je tam kongresový sál. Je to pěkné spojení - manažerská extraliga, tak boxují v České národní bance. Přijde mi to jako dobrý nápad, že se to povedlo takhle," dodal Táborský.

Každý rok by se měly podle jeho plánů konat tak tři večery, během nichž se uskuteční deset zápasů.