Sobotní utkání začalo stejně jako první zápas v Praze. Přesněji hrající USK Praha i bez zraněné opory Vítečkové získal snadno osmibodový náskok. Oslabené Brňanky hodně chybovaly a trápily se střelecky - první koš dala až ve 4. minutě Hanušová.
    
Svěřenkyně Jana Bobrovského se vzchopily pouze na chvilku v první čtvrtině. Po pěti minutách už prohrávaly rozdílem deseti bodů (4:14), Hanušová snížil ztrátu na čtyři, ale jiskřička naděje rychle zhasla na skřípající kombinaci Brna.
    
"Soupeřky nás nachytaly na hruškách. Nejenom že jsme špatně hráli v útoku, to se nemusí dařit. Ale nejhorší je, že jsme jim umožnili, aby si z nás dělaly trhací kalendář, slabou obranou. Obrana je o vůli. A ta našim hráčkám prostě chybí," posteskl si trenér Bobrovský.
    
Tempo utkání diktovaly americké opory USK Miltonová-Jonesová, jež se blýskla 18 doskoky, a Whalenová. V koncovce je dobře doplňovaly Zrůstová a Kateřina Elhotová.
    
Brňanky se jen s obtížemi dostávaly pod koš, a tak volily střelbu z dálky. Z 18 pokusů za tři body ale proměnily jen dva.
    
V závěrečné čtvrtině dal trenér USK Lubor Blažek příležitost i dalším hráčkám z lavičky. Brňanky zastavily další narůstání rozdílu skóre, na případný zvrat ale nemohly pomýšlet. Nejlepší střelkyní zápasu byla s 21 body domácí Pecková, v dresu USK dala Zrůstová 18 bodů.
    
"Jasná záležitost to nebyla. Pro nás to bylo těžké utkání a udělali jsme maximum, abychom tu vyhráli," uvedl kouč USK Lubor Blažek. "Nemůže nás uspat ani to, že jsme soupeřky převyšovali v tříbodové střelbě. Je to o koncentraci, herním nasazení a pokoře k soupeři. V poslední čtvrtině nám chyběla soustředěnost a výkon se změnil," řekl k závěrečné části, kterou jeho tým prohrál 15:24. 

Finále play off basketbalové ligy žen - 2. zápas:
    
Frisco IMOS Brno - ZVVZ USK Praha 61:88 (12:24, 28:58, 37:73)
Nejvíc bodů: Pecková 21, Hanušová 16, Stälvantová 13, Stehlíková 6 - Zrůstová 18, Miltonová-Jonesová 15, Elhotová 13, Whalenová 12, F. Eldebrinková 10. Rozhodčí: Hruša, Vondráček, Kapl. Trestné hody: 19/15 - 17/10. Fauly: 15:21. Trojky: 2:12. Diváci: 800. Stav série: 0:2.