V motýlkářském sprintu dosáhla mezi 64 plavkyněmi jasně nejhoršího 41,13 sekundy, zhruba o 16 sekund pomalejšího, než měla vítězka rozplaveb Sarah Sjöströmová. Táriková však byla spokojená, neboť si odveze společnou fotografii se svým plaveckým idolem ze Švédska.

"Jsem hrozně šťastná, že tu můžu být. Při nástupu jsem byla nervózní, protože před tolika lidmi jsem ještě nikdy neplavala," řekla mladičká reprezentantka Bahrajnu, jejíž matka je ze Skotska.

Drobná dívenka budí mezi ramenatými postavami plavců pozornost. "Ostatní se mě často překvapeně ptají, kdo jsem, kolik mi je, a diví se. Já jsem spokojená. Ráda bych se od nich naučila techniku," uvedla Táriková.

Plavání se věnuje šestým rokem a na mistrovství světa se dostala díky tomu, že mezinárodní federace FINA nemá pro účastníky věkové omezení a každé zemi umožňuje vyslat na šampionát závodníky. "V Bahrajnu jsem nejlepší, tak vybrali mě," řekla.

Chce překonat světový rekord

Sní o startu na olympijských hrách. "Ale tam už nechci být poslední," prohlásila. V bazénu má velké plány. "Světový rekord teď překonám těžko, ale až budu starší… Když mi bude 15 nebo 16 let, tak by to mohlo jít," řekla dcera bývalého plavce a učitelky.

Americká hvězda Missy Franklinová je z malé plavkyně nadšená. "Je to nejroztomilejší, co jsem v životě viděla. Šla jsem k ní do dráhy při rozplavání, protože jsem ji chtěla poznat, ale nepovedlo se mi s ní promluvit. Vždycky, když mě vidí, směje se na mě na celé kolo," uvedla pětinásobná olympijská vítězka.

Start Tárikové vyvolal také otázky, zda by FINA neměla věkové omezení znovu zavést. Někdejší zázračné dítě německého plavání Franziska van Almsicková se kvalifikovala na mistrovství světa v roce 1991, kdy jí bylo 13 let, ale na šampionát tehdy nemohla. Start byl povolen od 14 let.

"Na olympijských hrách v Barceloně už jsem závodit mohla a myslím, že 14 let je tak akorát," uvedla Almsicková, která na olympiádě v roce 1992 získala dvě stříbrné a dvě bronzové medaile.