„Hrálo se velké derby Slavie se Spartou, kam jsem byl pozvaný, ale já jsem to zrušil a jel jsem do Olomouce, kde na mě čekalo 120 fanoušků,“ prozradil „Terminátor z Hodolan“.

Vémola v mládí zkoušel fotbal, zvítězilo u něj však zápasení. Po letech dřiny se vypracoval v hvězdného bojovníka. „Možná kdybych v mládí zůstal u fotbalu, tak jsem dneska už možná mohl letět helikoptérou a neměl bych takové zpoždění,“ vtipkoval.

Novinářka a spisovatelka Pavla Jazairiová.
Rozhlas je zvíře, který chce pořád žrát. Musíte ho krmit, říká Pavla Jazairiová

Začínajícím fotbalistům se snažil během besedy dát cenné rady do sportovního života.

„Pokud chcete něco dokázat, začíná to tréninkem. Trénink vás naučí disciplínu a dostane vás tam, kam chcete. V životě byste nikdy neměli vynechávat trénink. Pokud přijdete pozdě na schůzku, že jste se zdrželi na tréninku, tak to není špatně a nikdo by vám to neměl vyčítat,“ vyprávěl dětem bojovník.

Olomouc totiž miluju!

Svět fotbalu mu rozhodně není cizí. Coby zápasník londýnského klubu byl často v kontaktu s brankářem Petrem Čechem, v současnosti je častým hostem domácích zápasů mistrovské Slavie.

„Ale já vždycky budu fandit Sigmě. Olomouc totiž miluju,“ ubezpečil pětatřicetiletý borec.

Martin Vopěnka je autorem dvou desítek knih pro dospělé i pro děti.
Cesty z komfortní zóny jsou důležité, říká spisovatel Martin Vopěnka

„Klukům se letos nedaří tak, jak se jim dařilo v některých předchozích letech. To nás může mrzet, ale doufejme, že se k tomu Sigma zase vrátí. Chtěl bych vidět Sigmu v zápase o titul třeba proti Slavii,“ dodal Vémola, který se do klece vrátí soubojem s Václavem Mikuláškem na konci září.