Semifinálová série na čtyři vítězství startuje na jihu Čech dvojzápasem 3. a 4. dubna.

Po prvním prohraném duelu trenér Fatry čekal dlouhý a tuhý boj. Nakonec jeho svěřenci zatáhli a šňůrou výher sérii rychle ukončili. „Výsledek je trošku zavádějící. Praha byla velice silným soupeřem, rozhodovaly v určitých pasážích povedené momenty, série. My jich měli více, a proto jdeme dál," radoval se Macek.

Přestože se domácí před utkáním netajili velkým odhodláním rozhodnout sérii již ve čtvrtek, první set byl v jejich podání velmi špatný. „Soupeř fantasticky podával, stejně jako ve čtvrté sadě, ale zde jsme to už ustáli. V úvodu se ale nám těžce hrálo, v této malé hale se zpomalit hra příliš nedá," posteskl si Macek.

Ve druhé části první sady se tak na hřiště dostala téměř celá lavička, přičemž do dalšího dějství dostal z náhradníků důvěru jen nahrávač Barák, který se stal hrdinou utkání.

Nejenže skvěle chystal útoky spoluhráčům, ale dokonce sám dal dvě esa. „Jeho nahrávky byly ve většině případů na jednobloky, předvedl výbornou hru. Proto tady taky je," pochválil kouč svého nečekaného žolíka, ovšem za jedničku i přese všechno dál považuje reprezentanta Pavla Bartoše. „Nyní nás čeká další náročná série, kde je jasné, že ji neodehrajeme bez střídání. Je jen dobře, že máme dva vyrovnané nahrávače," pochvaloval si Macek.

Přestože semifinálový protivník bude papírový favorit, Zlín se jej rozhodně nebojí. „Dokážeme hrát výborný volejbal s kýmkoliv, nebojíme se nikoho. Také letošní bilance je vyrovnaná," připomněl Macek, který by se nezlobil, kdyby jeho tým po patnácti letech zopakoval zlaté tažení. „To je ale ještě daleko. Dílčí cíl jsme splnili, kluci nyní budou klidnější. Určitě jsme nachystaní poprat se o cenný kov a nyní o finále," slíbil za svou družinu její vůdce Roman Macek.

Čtvrtfinále play off volejbalové extraligy mužů - 5. zápasy:

Zlín - ČZU Praha 3:1 (-16, 19, 16, 23)
Nejvíce bodů: A. Bartoš 16, Kostoláni 15, Kolář a Kotas po 9 - Böhm 14, Finger 12, Lohr 8. Konečný stav série: 4:1.

Ostrava - Příbram 3:0 (22, 14, 23)
Nejvíce bodů: Rehák 17, Mauler 16, Čechmánek a Fořt po 9 - Novotný 18, Moník 8, Rojas 7. Stav série: 3:2.