Téměř kompletní tým Pražanek měl během čtrnáctidenní pauzy reprezentační povinnosti, a tak společných tréninků moc nebylo. Na středeční zápas se tak hráčky připravovaly hlavně v nedělním ligovém duelu s Trutnovem, který vyhrály jasně 83:35.

"Vzaly jsme to jako přípravu na Euroligu, protože to bylo asi dva týdny, co jsme spolu nehrály. Takže jsme si spíš opakovaly akce a sehrávaly jsme se znova, co se týče obrany a útoku, abychom byly připravené na středeční euroligový zápas," řekla pivotka Alena Hanušová.

Trenérka Natália Hejková však příliš spokojená nebyla. "Před euroligovým zápasem jsem čekala lepší výkon, ale asi se na tom podepsala tvrdší příprava během uplynulého týdne," dodala.

Montpellier dokáže potrápit

Tentokrát budou hráčky USK čelit větší výzvě. Montpellier sice nepatří mezi absolutní elitu Evropy, ale umí potrápit. V předminulé sezoně s USK prohrál 69:80 a 72:77. Navíc by měl bojovat se Schiem o postupovou čtyřku a bude se tak snažit využít každou šanci na výhru.

Klíčovými postavami jsou francouzské reprezentantky Fatimatou Sacková, Gaelle Skelaová, Sarah Mitchelová, gabonská pivotka Geraldine Robertová a australská reprezentantka Rachel Jerryová. V týmu je i defenzivní specialistka Anaël Lardyová, která rok působila i v USK a která se bude snažit zastavit hvězdu Pražanek Laiu Palauovou.

Pro USK je komplikací, že má na marodce dvě české reprezentantky Karolínu Elhotovou a Ilonu Burgrovou a zejména na pivotu tak má menší možnost výběru. I tak by ale domácí hráčky měly využít výškovou převahu a potvrdit roli favoritek.

Utkání začne ve středu v hale Královka v 18:55.

TAKÉ ČTĚTE: Basketbalistky USK mají v EL jasný cíl: Chceme opět do Final Four