V letošním play off už podruhé a v sezoně celkem potřetí nepadlo v duelu obou rivalů rozhodnutí v základní hrací době. Zatímco v předchozím domácím utkání ve čtvrtek Kolín nastavenou pětiminutovku zvládl a vyrovnal stav na průběžných 1:1, tentokrát se stejně jako v prosinci v základní části radovali Orli.

"Série byla strašně těžká, protože Kolín je velmi dobrý tým. Celou druhou půlku sezony to dokazoval stejně tak jako tady v té sérii," řekl na tiskové konferenci prostějovský trenér Zbyněk Choleva.

Ve vyrovnaném duelu žádný ze soupeřů nevedl větším než osmibodovým rozdílem. Remízu 71:71 po základní době stanovil prostějovský David Šteffel, s 23 body a 10 doskoky nejlepší hráč zápasu, načež se celé dvě minuty oba týmy marně snažily o vítěznou trefu.

Hned z kraje prodloužení se domácím vyfauloval do té doby nejlepší střelec Bojan Bakič (19 bodů), přesto Kolín zlikvidoval pětibodovou ztrátu, ale závěr lépe vyšel prostějovským obhájcům bronzu. Bakiče v prodloužení o bod předčil Christopher McEachin.

"McEachin se tam rozehrál, bral to hodně na sebe, byl hodně produktivní ale i tak jsme to nějakým způsobem udolali. Byla tam důležitá dvojka z pod koše Ondry Peterky a nakonec i šestkama jsme to dotáhli do konce," komentoval závěr Choleva. "Vítězství Prostějova bylo zasloužené, ale kdybychom vyhráli my, tak by bylo zasloužené také. Byl to obrovský boj. Tři utkání s Prostějovem se rozhodovala v posledním útoku," konstatoval kolínský kouč Predrag Benáček.

Čtvrtfinále play off basketbalové ligy mužů - 4. zápas:

Kolín - Prostějov 86:90 po prodl. (19:19, 41:43, 53:57, 71:71)
Nejvíce bodů: McEachin 20, Bakič 19, Skinner 15, Hunt 13, Machač 12 - Šteffel 23, Palyza a Slezák po 15, Marko 12, Norwa 10. Konečný stav série: 1:3.