Pracoval jsem v hotelu Holiday Inn. Náplň mé práce spočívala v přípravě konferenčních místností k uskutečnění meetingů, kontrole úklidu místností, přípravy občerstvení pro hosty a práce v restauraci jako číšník.

Díky úkolům, které mi byly zadávány, jsem se naučil, jak správně a zdvořile jednat s lidmi v cizím jazyce. Taky jsem se díky této stáži zlepšil v angličtině, a to hlavně v mluveném projevu a v porozumění.

Také jsem se naučil nové užitečné fráze.

K večeři velké jídlo

Ubytováni jsme byli v rodinách s polopenzí. Tyto rodiny byly velice hodné a snažily se nám ve všem pomoci. K snídani jsme měli k dispozici müsli, toustový chléb, sýry a salámy. K večeři jsme dostávali velké hlavní jídlo.

Ve volném čase jsme se většinou s ostatními ze skupiny domluvili a jeli jsme někam na výlet (do Londýna, Brightonu) nebo jsme si udělali pěší výlet po Portsmouthu. Párkrát jsme večer zašli do restaurace na večeři nebo do hospody na kulečník nebo šipky.

Na celý pobyt nám byl poskytnout grant od Evropské Unie, který hradil letenky tam i zpět, ubytování s polopenzí, peníze na obědy, MHD po městě. Také nám škola před stáží uspořádala kurz, ve kterém jsme si zdokonalovali angličtinu a kde nám byly poskytnuty nezbytné informaci ke stáži. Tento kurz začal v září a končil týden před odletem.

Celou tuto stáž musím zhodnotit velmi pozitivně. Naučil jsem se zde spoustu nových věcí, poznal mnoho nových lidí a novou kulturu. Děkuji mnohokrát za příležitost. Velice si toho vážím.

Daniel Kořínek
Obchodní akademie, Hotelová škola Turnov
Mladá Boleslav
Středočeský kraj
Téma: EU kolem nás