Senátorka za Pardubicko Miluše Horská.Zdroj: DENÍK/Jeníček LubošO tom, kdo usedne na dalších šest let v horní komoře českého parlamentu, budou v pátek a v sobotu rozhodovat voliči. Senátní volby se týkají pouze některých míst a začínají v pátek ve 14 hodin. Na Pardubicku se do druhého kola dostali nezávislá senátorka Miluše Horská a starosta prvního pardubického obvodu Jaroslav Menšík z Hnutí ANO.

Jaroslav MenšíkZdroj: DENÍK/Luboš JeníčekDruhé kolo senátních voleb bývá lidmi často ignorováno. Před šesti lety se k němu dostavilo 25,75 procent voličů. Komu může nahrát nízká účast?

„Odhaduji, že přijde tak polovina voličů, co dorazili v prvním kole. Těžko odhadnout, komu nízká účast pomůže," řekl Jaroslav Menšík.

Ten se v posledních dnech soustředil především na Přelouč a Lázně Bohdaneč, což jsou města, ve kterých v prvním kole nebyl tak úspěšný.

Miluše Horská se zase snažila vyzývat lidi, aby se k volbám dostavili. Mnozí jsou podle ní poněkud dezorientovaní z prezidentských voleb, kdy se druhé kolo konalo až 14 dní po tom prvním.

„Účast ve druhém kole je ale vždycky nízká. Byla bych překvapená, kdyby to tentokrát bylo jinak," podotkla senátorka.