Teď její kvalitu a prestiž dokonce oficiálně potvrdila Asociace kuchařů a číšníků České republiky, která jí udělila certifikát za odbornost a kvalitu vzdělání. Škola byla mezi dalšími deseti vybranými.

„Pomůže to zvýšit naši prestiž nejen v odborném výcviku, ale zároveň při náboru nových žáků nebo na akcích, kde se naše škola prezentuje, a jiných aktivitách. Má svůj význam," váží si ocenění ředitel střední odborné školy a středního odborného učiliště Boris Preissler.

Výhoda pro žáky

Zdejší vzdělávací zařízení získalo certifikát na tři roky. Asociace ho uděluje vůbec poprvé od svého vzniku. Přibližuje se tím mezinárodní kuchařské asociaci, která podobným způsobem vybírá školy na základě odbornosti a jejich výsledků už několik let. „To je vůbec nejvyšší kuchařská certifikace," upřesňuje Boris Preissler. Ředitel školy si slibuje také to, že český certifikát poslouží nejen k uznání školy, ale pomůže v budoucnu k získávání dotací na dovybavování prostor odborného výcviku. „Může to být také výhoda pro naše absolventy při přechodu do zaměstnání. Našim zaměstnancům to ukazuje, že jsme se vydali správnou cestou," pochvaluje si.

Lepší informace

Vedoucí odborného výcviku Lubor Havlík je přesvědčen, že certifikát kvality vzdělávání ukazuje, že škola je schopna předat žákům něco navíc než ostatní zařízení podobného druhu ve státě. „Tím pádem jsme schopní prosazovat se mezi mnohem většími školami. Promítne se to také v našem odborném výcviku. Budeme se díky tomu i dál vzdělávat," upozorňuje Lubor Havlík.

Podle něj tím škola získává i výhodu v tom, že se k ní dostanou informace o trendech a další záležitostech rychleji. Škola už se v minulosti nechala certifikovat u společnosti EIS v Londýně.