Uspořádání vyvrácených žulových kostek a další stopy na místě napovídají tomu, že se zde zřejmě otáčel nějaký těžký automobil, jehož řidič nedával při manévrování pozor a najel koly na chodník. Podle investičního technika Miroslava Beránka bude oprava dlažby provedena v nejbližším možném termínu.

Děti mladý stromek zahubily

Jeden z mladých stromků ve vnitrobloku chrudimské Revoluční ulice doplatil na vandalství trojice nezletilých dětí, které z něj v sobotu prakticky v celé délce kmene oloupaly kůru. „Jedná se o stromek druhu javor babyka a jeho poškození je nevratné. Stromek bude nutno odstranit a nahradit novou výsadbou. Způsobená škoda činí přibližně tři tisíce korun," uvedla technička Hana Dušánková z chrudimského odboru investic.

Strážníkům městské policie se podařilo místním šetřením zjistit děti, které stromek poškodily, přičemž šetření proběhlo za přítomnosti jejich zákonných zástupců. Záležitostí se nyní bude zabývat přestupková komise města, která zřejmě věc odloží pro nízký věk pachatelů. Je ale pravděpodobné, že rodiče budou vyzváni k úhradě způsobené škody.