Pod jeho příspěvkem se poté objevila záplava posmutnělých komentářů od pamětníků, kteří mají posezení u někdejšího sečského Motelu neodmyslitelně spojené s časem svého dětství, dospívání nebo mládí.

„Se divím, že to někdo nechal dojít k těmto koncům!" pozastavil se například Jan Rydl.

JE TO „SODA"

Takto dnes vypadá místo, které bylo kdysi  vyhlášené  mezi všemi sečskými rekreanty. Střechu už budova Motelu nemá a zdivo i okolí stavby zarůstá keři a plevelem.Zdroj: Marek Jirovský

„Prožil jsem tam mládí. Vzpomínka líbezně milá -současný stav zmar a smutek," svěřil se vzápětí výtvarník Ivan Baborák.

Jiný diskutující dokonce přiznal, že se ho pohled na zelení obrůstající ruinu hluboce dotkl. „Když jsem tam dorazil, tak jsem měl slzy v očích," napsal.
Jiří Licek si zavzpomínal: „Víc než smutný. Hodně krásnej kus života a první brigáda."

Osud Motelu okomentovalo i několik žen. „Akorát jsme na to zpovzdálí včera s kamarádkou koukaly a takhle nějak jsem ji to líčila, ale výsledek předčil fantazii. To je soda." napsala například Kateřina Andršová.

MĚSTO MILIONY NEDÁ

Při pohledu na torzo bývalého Motelu pravděpodobně každému bleskne hlavou, zda by už konečně nebylo možné situaci nějak vyřešit. Přinejmenším zbourat to, co z budovy zbylo a dát místu alespoň důstojnější přírodní podobu. Prozatím tomu ale nic nenasvědčuje. A to navzdory tomu, že současný stav není lhostejný ani vedení města Seč, na jehož katastru se pozemek s rozpadlou budovou nachází.

Takto dnes vypadá místo, které bylo kdysi  vyhlášené  mezi všemi sečskými rekreanty. Střechu už budova Motelu nemá a zdivo i okolí stavby zarůstá keři a plevelem.Zdroj: Marek Jirovský

Městu se sice nedávno podařilo odkoupit jiný objekt a zlikvidovat tak letitou ostudu v podobě rozestavěného nákupního centra u náměstí, avšak s Motelem ani s pozemkem pod ním zatím pohnout nedokáže.

„Pozemek pod Motelem patří Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových a samotná stavba je v majetku jedné realitní kanceláře. Je nám opravdu líto, že se s objektem nikomu nepodařilo za posledních dvacet let cokoliv udělat. Asi i proto, že realitní kancelář chce za dnešní trosky z našeho pohledu neúměrně mnoho peněz, konkrétně 2,5 milionu korun, což je pro město neřešitelné," konstatuje sečský starosta Marcel Vojtěch s vědomím toho, že další nemalou částku by poté radnice musela vynaložit na odkup pozemku a likvidaci trosek.