Hodnotitelská komise tuto značku udělila v kategorii masných, tepelně opracovaných výrobků Sloupnické uzené krkovičce z Řeznictví Sloupnice, mezi mléčnými výrobky uspěla Choceňská mlékárna se svou Choceňskou snídaní se sýrem. V pekařských výrobcích se dostalo uznání Farmářově pecnu z Pekařství Sázava a právo užívat po dobu čtyř let na obalu výrobku značku Regionální potravina získal i nápoj Gabík jahoda – farmářský nektar firmy Nature Notea podnikající na Vysokomýtsku. Jmenovaní uspěli v konkurenci 36 výrobců a 114 produktů.

„Z ocenění samozřejmě máme velkou radost a vážíme si jej, je to další přírůstek do naší krásné úspěšné chlebařské rodiny," říká za vedení Pekařství Sázava Jiří Kollert. Farmářský pecen, na nějž se připravuje kvas trochu jiným způsobem, byl inspirován chlebem v minulosti tradičním pro náš kraj.

Udělení certifikátu potěšilo také Dagmar Vodehnalovou ze společnosti Nature Notea: „Je to pro nás úspěch a ocenění kvality. Pozoruji, že se zákazníci dnes více než třeba před dvěma lety zajímají o to, jestli výrobek, který chtějí koupit, má značku Regionální potravina."

Řeznictví Sloupnice přihlásilo do soutěže více výrobků, jeho uzená krkovička komisi přesvědčila. „Myslím si, že zaujala hlavně tím, že je to poctivý výrobek s vysokým procentem masa," uvedl jednatel společnosti Jaroslav Vaňous a dodal: „Značka pro nás znamená ocenění naší práce a jsme samozřejmě rádi, že jsme ji získali."