Případ se stal loni v květnu u přírodního koupaliště na Pardubicku. Podle obžaloby seděla dívka s Martincem pozdě večer u stánku s občerstvením. Muž jí nejdřív sdělil, že zabil několik lidí a má v autě zbraně a provazy, a pak si stahoval kalhoty, osahával ji  a snažil se jí rozepnout bundu. Když chtěla uprchnout, chytil ji za vlasy a kolem pasu. Děvče ho pak koplo do nohy a uteklo. Státní zástupkyně uvedla, že obžalovaný dívku znal a  věděl, že  chodí teprve do osmé třídy.

Martinec vinu popřel, podle něj dívka přehání. Soud jí však dal zapravdu.  „I když ve výpovědích poškozené i svědků jsou rozpory, je prokázáno, že k osahávání dívky došlo," řekl včera předseda senátu Miloslav Ježek. Věrohodnost dívčiny výpovědi potvrdili i soudní znalci, podle nichž se Martincovi nechtěla mstít, ani nechtěla u okolí vzbudit lítost a zájem o svou osobu.

Podle senátu byl obžalovaný po vlivem alkoholu a snažil se využít dívčiny mladické nezkušenosti. „Zákon však takové jednání, i když nedojde k pohlavnímu styku, považuje za znásilnění," upozornil soudce.
Muži hrozilo až dvanáct let odnětí svobody, soud však přihlédl k tomu, že se dosud ničeho podobného nedopustil a dívka neutrpěla žádné vážné následky, a uložil mu rok a půl vězení podmíněně odložený na tři roky.  „Je velké štěstí, že to nezašlo dál," podotkl předseda senátu. Martinec také musí děvčeti zaplatit 30 tisíc korun za nemajetkovou újmu.

Rozsudek nenabyl právní moci, protože obžalovaný i státní zástupkyně si ponechali lhůtu k podání odvolání.