Na silnicích na Králicku je tak možné potkat auta s nepřehlédnutelnými „espézetkami" KRA LIKY1, KRA LIKY2 a další v řadě o číslo větší.

Město Králíky má nepřehlédnutelné registrační značky.Zdroj: archiv města
V Lanškrouně při dálkovém pochodu Kopa vzbudila pozornost škodovka zaparkovaná před radnicí, která měla značku LA1 MESTO. Fotografie uveřejněná na Facebooku měla velkou sledovanost. „Chcete říct, že město dalo 10 000 tisíc za SPZ?" zaznělo v komentářích. „Město to nestálo ani korunu," potvrdil tajemník úřadu Jaroslav Brandejs, že města žádné poplatky za RZP na služební vozy neplatí. V Králíkách došlo ke změně všech značek, v Lanškrouně je zatím jedna u nově pořízeného vozu. Podle Jaroslava Brandejse u služebního vozu přispěje ke zviditelňování města, auto také bude pod větší veřejnou kontrolou.

O specifických značkách na služební auta vůbec neuvažují v Ústí nad Orlicí. načena nálepkami s logotypem města (OU v hranatých závorkách, pozn. redakce). Vůbec jsme o tom neuvažovali," uvedl ústecký starosta Petr Hájek s tím, že on osobně není přívržencem VIP značek.

Nevýhodou registračních značek na přání je, že pokud by se ztratila nebo stala terčem zlodějů, už nemůže být vydána stejná.