Každý den pro ně skrývá  sněhuláček z papíru s číslem daného dne nějakou dobrotu.

Výroba takového kalendáře je levná a není k ní potřeba velké zručnosti.Jen bez trochy trpělivosti a fantazie se to neobejde.
„Adventní kalendář z obchodu už děti tolik nebaví. Já každý rok vytvářím pro děvčata něco nového. Letos jsem v jednom časopise našla sněhulákový kalendář. Moc se mi nápad líbil, tak jsem ho udělala. Čtyřiadvacet sněhuláků jsem měla za dvě hodiny hotových. Děvčata z něho měla obrovskou radost," říká Kaufnerová.

Co k výrobě kalendáře potřebujeme: bílé čtvrtky, barevné papíry, libovolné ozdoby, jako jsou korálky, kytičky atd., lepidlo, nůžky, mašličku.

„Sněhuláčka obkreslíme podle šablony na přeloženou čtvrtku, vystřihneme tak, že spodek necháme spojený, aby sněhulák stál. Hlavičku slepíme čepičkou. Nalepíme oči, nos, pusinku a tělíčko přizdobíme podle fantazie. Na zádech uděláme sněhulákovi dírku, kterou protáhneme mašličku, na niž přilepíme hvězdičku s číslem. Do spojeného dna sněhuláka vložíme nějaký pamlsek." vysvětluje Kaufnerová.

Jedinou nevýhodou tohoto adventního kalendáře je, že zabere trochu víc místa, u Kaufnerů má čtyřiadvacet sněhuláčků místo na okenním parapetu.