„Při kontrole vozu bylo pod krytem víčka palivové nádrže bylo nalezeno nejméně 20 gramů bílé krystalické látky, která při provedeném testu na drogy reagovala na přítomnost methamphetaminu. Při kontrole se řidič podrobil dechové zkoušce, která byla negativní. Pozitivní byl však test na drogy, který reagoval na methamphetamin," přiblížila okolnosti případu mluvčí tachovské policie Dagmar Jiroušková s tím, že policisté muže převezli na lékařské vyšetření a odběr moči a krve.

Proti muži již byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „Policejní komisař zahájil trestní stíhání a sdělil zadrženému muži obvinění ze spáchání výše uvedených přečinů. Státnímu zástupci podal návrh na vzetí obviněného cizince do vazby, který soud akceptoval," uvedla Jiroušková.

Problematikou prodeje drog a různých padělků v pohraničí se tachovští kriminalisté dlouhodobě zabývají. „Spolupracují při tom zejména s německými policisty, pracovníky celního úřadu, ale také s Českou obchodní inspekcí. V poslední době se uskutečnilo již několik takto zaměřených akcí, při kterých se podařilo odhalit trestnou činnost zejména cizinců, a to jak v oblasti drogové problematiky, tak v oblasti prodeje falzifikátů," sdělila mluvčí.