Na Čerchově by měl přitom zanedlouho vyrůst vysílač, který má přinést pozemní signál 11 stanic ( Fanda, Smíchov, TV Pohoda, Nova HD, Telka, ČT1 HD, ČT2 HD, ČT Sport HD, ČT: D, ČT art a Retro Music TV).

„Lidé vědí, že od září budou nové stanice, a ptají se mě, zda je naladíme pozemně i zde na Domažlicku," potvrzuje zájem diváků televizní technik David Rácz.

„Samozřejmě jak jezdím denně k zákazníkům ladit satelity a televizní techniku obecně, tak jim o chystaném vysílači na Čerchově říkám. Někteří už z Domažlického deníku o tomto záměru věděli, "doplnil Rácz.

Je nepravděpodobné, že by byl čerchovský vysílač spuštěn do data zahájení vysílání dvou nových kanálů České televize.

„Podle mých informací by se měl vysílač na Čerchově spustit někdy na přelomu září a října a vyzařovací azimut má být  60° směrem na severovýchod pro Domažlice a okolí. Jsem zvědav na pokrytí, pořád věřím, že bude pro Domažlicko dostatečné," doplnil Rácz.

„Musíme vyčkat rozhodnutí regulátora - Českého telekomunikačního úřadu a pak po dohodě s našimi zákazníky (televizními stanicemi) budeme informovat o zahájení provozu z lokality Čerchov," uvedl Martin Roztočil, ředitel vnějších vztahů firmy Digital Broadcasting, která vysílač s dvěma multiplexy bude provozovat.

O potvrzení termínu, kdy se pozemního signálu nových stanic dočkají diváci na Domažlicku, a případné další podrobnosti jsme dvakrát žádali tiskové oddělení České televize. Na dotazy prozatím nereagovala.