Zkusili to v Nalžovských Horách i Klatovech, ale díky všímavému občanovi a rychlému zásahu policie skončili oba v poutech.

Vše začalo tím, že ve středu kolem třetí hodiny v noci oznámil na tísňovou linku muž z Klatov, že zřejmě došlo ke vloupání do novinového stánku v Nádražní ulici. Policisté z obvodního oddělení na místě zjistili, že je to pravda, a provedli průzkum v okolí, při němž ve 4.20 hodin zadrželi podezřelého muže ve věku 56 let z Prahy.

Jeho kumpán, třiapadesátiletý muž z Plzně, se nejprve schovával i se Škodou Octavia nedaleko místa činu. Když se kamaráda nedočkal, tak chtěl ujet, ale daleko se nedostal, v 5.05 hodin byl zadržen v Červeném Poříčí. Oba nenechavci se tak záhy sešli na policejní služebně, kde „zazpívali".

„Do prodejního stánku vnikli muži společně. Nejdříve mladší z nich pákovými kleštěmi přeštípl oko zajišťující petlici ochranné mříže i visací zámek na dveřích, které vypáčil. Uvnitř přeštípl visací zámek u skříňky a společně odcizili cigarety různých značek a příruční mincovník. Dále starší muž pákovými kleštěmi přeštípl přívodní kabel elektrického proudu," uvedla Dana Ladmanová z klatovské policie a dodala, že v rámci prověřování případu policisté zjistili, že oba recidivisté se krátce před klatovským vloupáním pokusili vniknout do objektu prodejny v Nalžovských Horách, kde poškodili vstupní dveře a rozvodnou skříň elektrické energie.

„Uvedení muži ve zkráceném přípravném řízení převzali sdělení podezření z přečinů krádež, částečně ve stadiu pokusu a poškození cizí věci," informovala Ladmanová a dodala, že celková škoda způsobená oběma zloději dosahuje třicet tisíc korun.