„Manjula nyní váží 1800 kilogramů a je ráda úplně sama, netouží po společnosti ani samečka Baabua ani ošetřovatelů," řekl. Pro Manjulu, která se narodila v dubnu 2008 Tierparku v Berlíně, i pro samce Baabua je očekávané mládě prvním potomkem. Baabuu, jemuž bude v listopadu deset let, je s váhou 2300 kilogramů největší zvíře v plzeňské zoo.

„Pokud není Manjula na online přenosu vidět, pak je v době úklidu ve vedlejším boxu, nebo v boční části ubikace. Za příznivého počasí může být i na venkovním výběhu. V těchto případech je mimo zorné pole kamery," uvedl Vobruba. Samice zabřezla v říjnu 2012, březost u nosorožců indických trvá až kolem 15 měsíců. Mládě proto chovatelé očekávají v příštích týdnech.

V ČR se už tři indičtí nosorožci narodili v zoo ve Dvoře Králové nad Labem, poslední v roce 1997 samička Nova. V Evropě žije nyní 66 těchto nosorožců ve 24 zahradách. Z nich je 32 mladších deseti let. Pouze sedm zvířat v Evropě přijelo z přírody, ostatní jsou už narozeni v lidské péči. Loni se podařilo v Evropě odchovat čtyři mláďata – jednoho samce a tři samice. Ohrožený druh přežívá jen ve třech státech v národních parcích a v rezervacích. Celkem má světová populace kolem 2800 exemplářů.

Plzeňská zoo dříve nosorožce nikdy nechovala, v roce 2010 získala do nových afrických výběhů samici Manjulu a samce Beniho. Na doporučení koordinátora chovu pak v roce 2011 Beniho vyměnila za Baabua ze zoo v Chesteru v Anglii.