„Jde o mezinárodní sraz, protože sem jezdí lidé z Rakouska, z Francie i z Německa. Přijíždí sem na motorkách a tříkolkách všech kubatur. Tato akce má velkou účast. V minulém roce tady bylo okolo sedmi set lidí. Přicházejí sem i lidé z okolí za muzikou, protože tady máme živé koncerty různých kapel. Program máme připravený už od pátku, protože to se sem už začínají někteří sjíždět. To jsme tady měli dvě kapely, břišní tanečnice, bodypaiting, tetování a další věci, které patří k motorkářskému srazu," řekl Deníku prezident Czech trike klubu a hlavní organizátor Jan Gilián.

Ženy i muži si večer přišli na své

O sobotním poledni vyjela kolona všech motorkářů na spanilou jízdu Šumavou, která měla okolo 46 km. „Po navrácení do areálu se soutěží. Jedna ze soutěž spočívá v tom, že řekneme lidem, že se zadarmo nají a napijí, pokud chtějí tak ať se přihlásí. Pak dostanou bochník chleba a jedno pivo. Zvítězí ten, který ho sní nejvíce. Vítěz pak získá hodinky s kamerou a foťákem. Na sobotní odpoledne a večer máme živé kapely, bodypaiting, fire show a jako na správném motorkářském srazu nesmí chybět svlečená holka, ale abychom nebyli sobci, tak se ženy dočkají i kluka. Závěrem večera se vylosuje také tombola, ve které jsou hodnotné ceny, jako například LCD televize, masáže, pobytové poukazy a podobně," sdělil v sobotu odpoledne Gilián.

Poprvé se tento sraz konal před šesti lety v penzionu, ale jelikož na něj začalo jezdit více a více lidí, tak se musel přesunout. „Po dvou ročnících, kdy už jsme se k nám do penzionu nevešli, jsem se domluvil s klukama z Buvolls Nýrsko a děláme to tady v areálu pod sjezdovkou ve větším," dodal Gilián.

Už potřetí byla na tomto srazu Kateřina Divišová od Nepomuka, která přijela se svým manželem na tříkolce. „Je to tady krásné i prostředí kolem, je to paráda. Letos konečně vyšlo i počasí, protože jinak vždy pršelo. Nápad s tříkolkou byl mého manžela a já jsem s tím jen souhlasila. Jemu se to líbilo a mně pak také. Já mám motorky ráda, ale upřímně se na normální motorce bojím, takže tohle je paráda. Nemůže se to převrátit, takže je to relativně bezpečné. Jízda na tříkolce je nádherná, zvlášť když se vyvede krásné počasí, když se mohu kochat přírodou. Já nejsem ani příznivcem rychlé jízdy, takže silniční motorky nemusím, ale tříkolka je paráda," uvedla Divišová.