„To nám z východní strany voda šplouchala do oken, všechno bylo promáčené, vytékala i ze zásuvek. Škody byly rozsáhlé. Teď bych chtěl moc poděkovat Láďovi a Pavlovi Malíkovým. Z vlastního popudu pro nás ve svém truhlářství vyrobili z fošen bytelné zábrany. To je jiná pomoc, než když nás hlídky upozorňují, že voda stoupá a máme proto odejít," poměřoval pán domu.

„Kdybychom šli pryč, zůstal by nechráněný dům a mohli bychom odepsat i materiál a nářadí v dílně," konstatoval Klemsa junior. Jeho sestra Lenka je nejsmutnější ze škod na zahrádce: „Odnesla jsem, co se dalo, ale dovnitř se naplavila spousta bahna, všechno je zase zničené. Z kytek nebude nic a z jezírka jsem zachránila jednoho shubunkina, další stejně jako koyo kapři, lekníny a vodní rostliny jsou pryč.

Lenčin přítel Vlastimil Matoušek přijel na pomoc z Lužce nad Vltavou. „Mezitím se situace u nás prudce zhoršila, je to tam horší než v roce 2002," posteskl si.

V pondělí se výrazně zvyšoval tok Klabavky i v dalších místech Rokycan. Na některých místech už jen málo zbývalo k rozlití. Přehrady z pytlů naplněných pískem výmluvně svědčily o obavách.