Chlapec měl při narození mimo jiné silné krvácení do mozku. Nejprve se nevědělo, jestli vůbec bude žít, později lékaři tvrdili, že Kubík bude ležící miminko a že možná ani nebude schopen sám přijímat potravu. Přestože je psychomotoricky i mentálně opožděn, díky pravidelnému tréninku se jeho stav neuvěřitelně zlepšil. Jeho matka věří, že jednoho dne zvládne i chodit.

Z pokroků, kterých jejich syn dosáhl v piešťanských lázních, jsou rodiče nadšeni. Kubík na přelomu září a října v centru Adeli podstoupil speciální rehabilitační metody, původně vyvinuté pro ruské kosmonauty. „Kubíkovi pobyt na Slovensku opravdu moc pomohl," říká jeho maminka Marie Korečková.

„On například nedokázal zvednout ruce nad hlavu, v tom si nyní hodně polepšil. Má pohyblivější chodidla i lepší úsměv, ústa už umí udržet zavřená, dokáže už normálně polykat a jíst jídlo tak, jak to dřív nebylo možné. Snaží se dokonce mluvit a napodobovat slova. Popravdě se docela rozjel a nyní je na nás, abychom ta zlepšení udržovali, než se nám podaří dostat se do lázní příště," popisuje.

Čtrnáctidenní pobyt v rehabilitačním centru vyšel i s ubytováním a stravou na více než sto tisíc korun. Rodina si ho mohla dovolit jen díky lidem, kteří přispěli na konto Bariéry a transparentní účet a nasbírali tuny víček z PET lahví, které vykupuje specializovaná firma. Finančně výrazně pomohly i různé firmy, spolky a organizace.

„Vůbec jsem nečekala, že nám tolik lidí samo od sebe pomůže. Mají můj neskonalý obdiv a každému z nich z celého srdce děkuji," říká Marie Korečková.

Sbírka víček pro léčbu a nákladné zdravotní pomůcky pro Kubíka pokračuje, informace najdete na facebookovém profilu Sbíráme víčka pro Kubíka. Přispět můžete také zasláním finančního obnosu na transparentní účet 3820207/0100.