„Lyžaři budou moci využívat  skládkovou plochu Lesů ČR u rozcestí pod Čerchovem k parkování osobních vozidel," uvedl za vedení klubu Martin Janovec. Toto opatření platí pro zimní období od začátku prosince do 31. března.

„Chceme tímto opatřením všem lyžařům umožnit využívání běžeckých stop i v období, kdy je sněhu méně a stopy jsou tak upravené pouze v oblasti kolem Čerchova," zdůvodnil Janovec.

„To je skvělá zpráva. Musím přiznat, že mě někdy odrazovala představa, že z capartického parkoviště je to ještě pořádný kus cesty k tratím pod Čerchovem," říká Václav Gerbner, který v zimě rád na lyže vyráží i s manželkou a devítiletým synem.

Úsek silnice z Capartic k nově zpřístupněnému parkovišti bude ošetřován nepravidelně pouze pluhováním. „Z tohoto důvodu je zde nutno dbát zvýšené opatrnosti a zejména ohleduplnosti při jízdě z kopce. Stopy v tomto úseku budou opět vedeny mimo silnici," připomíná Martin Janovec.

Dodal, že by motoristé měli své auto případně vybavit sněhovými řetězy a dalšími zimními doplňky.

Lyžování i v těsné blízkosti Domažlic

V případě příznivého počasí se zájemci mohou lyžování věnovat i v těsné blízkosti Domažlic. „Skútrem budou upravované stopy v okolí Baldova s přístupem ze sídliště Kozinovo pole a od Hánova parku a dále v okolí baseballového hřiště pod Vavřincem," uvedl Janovec.

O minulém víkendu se díky zimnímu počasí lyžovalo. V Caparticích i na bývalé signálce byly projety stopy pro lyžaře. „Naší snahou pro následující víkendy, kdy bude počasí přát, aby v sobotu v devět hodin ráno bylo vše upraveno," říká dále člen vedení Sněhařů.

Jeho kolegové budou upravovat Capartickou louku a Sádek pro sjezdové lyžování a též Čerchovský okruh, kde jsou nejideálnější podmínky pro běžkaře.
„Běžecké tratě jsou napojeny na německou stranu. Dá se tak  najet i několik desítek kilometrů," zmínil Janovec.

Bude-li dostatek sněhu, tak běžecké stopy i sjezdovka na Sádku budou upravovány nejen během sobot a nedělí, ale také ve dnech školních prázdnin.