Je nanejvýš pravděpodobné, že na psa zamířil některý z Boušových kolegů myslivců. Není jen jasné, zda střelec zabil zvíře úmyslně, nebo ho zasáhl omylem. Kdo je za smrt psa odpovědný, nyní vyšetřuje policie.

„Jednalo se o naháňku, která byla složena z několika lečí na divoká prasata a vysokou zvěř," popisuje začátek případu Bouše. Naháňka však trvala velice krátce. Už po pár výstřelech akci její pořadatel ukončil. Stačilo padnout jen pár ran.

Co bylo skutečným důvodem ukončení prý Boušemu, nikdo neřekl. Dlouho svého psa hledal. „Stále jsem doufal, že psa najdu živého, že se jenom zatoulal," řekl myslivec. Nakonec objevil v lese místo, kde bylo tělo ohaře zakopané. A z toho je dodnes rozčarovaný.

„Může se při naháňce stát, že někdo omylem psa zastřelí. Ovšem to, aby někdo psa zabil, nepřiznal se k tomu a pak ho zakopal v lese, to je nepřípustné," rozčiluje se Bouše. Zvíře mělo podle něj cenu několika desítek tisíc korun. „Ten pes byl vynikající nejen ve své práci, ale pro své vlastnosti byl především miláčkem a členem celé naší rodiny. Trpím tím nejen já, ale i manželka a děti," dodal Bouše.

Organizátor naháňky Zdeněk Petrmann nechtěl incident ani důvod náhlého ukončení akce komentovat. „Je jasné, že to musel udělat někdo ze čtyřiceti účastníků," zmínil pouze Petrmann. Skoupá na informace je také policie. „Vše je teprve na začátku. Mohu jen potvrdit, že se celou věcí v těchto dnech zabýváme," informoval nás mluvčí policistů ze severního Plzeňska Josef Aubrecht.

Podaří-li se střelce vypátrat, hrozí mu trest. Podobný případ uzavřel minulý týden soud v Jihlavě. Tamnímu bývalémumu myslivci uložil roční podmínku za to, že v lese zastřelil vlčáka. Soud konstatoval, že psa může člověk zabít pouze v sebeobraně, například kdyby na něho zaútočil.