V různých částech sídliště navíc vznikne sedm nových parkovišť. „Vznikne 220 nových míst," konstatoval starosta Miroslav Mach na posledním jednání zastupitelů.

„To už mělo být znát. Večer nemám šanci zaparkovat poblíž domu. Auto přes noc nechávám před řeznictvím u Penny marketu," popsal svoje každodenní zkušenosti obyvatel sídliště.

Celá zásadní proměna se letos uskuteční v rámci revitalizace panelového sídliště. „Cena v projektech činí více než 16 milionů korun," uvedl Mach.

Zastupitelé odhlasovali souhlas k předfinancování a financování projektu, který bylo nutné předložit k žádosti o dotaci na ministerstvo pro místní rozvoj. To Domažlicím v posledních měsících poskytlo  příspěvky na dvě etapy revitalizace sídliště ´Itálie´.

Zastupitel Jan Pangrác upozornil na to, že obyvatele sídliště trápí nejen parkování vozidel: „Na Kozinově poli je velice špatný stav chodníků," připomněl.

„Renovaci chodníků jsme do projektu nezahrnuli, abychom se vešli do celkové částky. S jejich opravami ale počítáme, dojde na ně v rámci standardních oprav komunikací ve městě," ujistil přítomné starosta Mach.

Co se chystá?

Zřízení parkovišť: Vzniknou na 4 místech Kunešovy ulice, dále ve Švabinského, Paroubkově a Mánesově ulici.
Změna parkovacího režimu: V Mánesově ulici bude podélné stání nahrazeno šikmým.
Dětské hřiště: Bude vybaveno houpačkou a skluzavkou pro nejmenší, dvěma lavičkami a odpadkovým košem.
Psí loučka: Bude vybaveno odpadkovým košem na psí exkrementy.
Sadové úpravy: Výsadba dřevin.
Přechod pro chodce: Bude zřízeno jeho osvětlení.