„Část nádraží po požáru se bude opravovat do konce června. Součástí oprav je sanace podhledu, nový sádrokartonový podhled, nová dlažba, nová výplň vnějších a vnitřních dveří a samozřejmě omítky a malby. Po dokončení oprav by už nástupiště mělo být přístupné původní cestou," informovala mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Lidé děkují žháři

Dalo by se říci, že cestující jsou dotyčnému zloději a žháři v podstatě vděční. „Je sice strašné, že se někdo dokáže vloupat do stánku a pak podpálí skoro polovinu nádraží, ale na druhou stranu se tak alespoň nádraží dočká, alespoň částečně, nového vzhledu. Vždyť vypadá jako vystřižené z filmu pro pamětníky. Je to strašné, jak vypadá. Teď můžeme vděčit tomu žháři," řekl Deníku Jan Herman z Klatov.

S tím souhlasí i další z pravidelných cestujících Marie Radová z Klatov. „Mám naprosto stejný názor jako pan Herman. Jezdí tady moderní vlaky, ale nádraží je nevzhledné. Tohle nádraží má stejnou podobu už od mého dětství, rozhodně by si zasloužilo rekonstrukci celé budovy a ne jen části, která vyhořela," uvedla Radová.

V současné době se už mohou lidé dívat na nové hodiny a vstupní prosklené dveře.