„Letošní sezona je zatím velmi špatná. Když se dívám na předpovědní modul, nevypadá to, že by se zlepšila," říká správkyně kdyňského koupaliště Hájovna Jaroslava Tlustá.

Oproti loňskému a předloňskému tropickému létu je podle jejích slov návštěvnost koupaliště třetinová.
„Jednoho teplého dne lidé moc nevyužijí. Ve čtvrtek jich přišla jen hrstka, i když bylo ke třiceti stupňům. Teplota vody ale pomalu klesá, protože jsou už chladné noci," dodává Tlustá s tím, že letos je ráda, že chod koupaliště udrží, protože kvůli dešťům hojně roste tráva a areál se musí stále sekat. Letošní výdělek sotva pokryje náklady na jeho údržbu.

Obležené není ani koupaliště v Němčicích. Tady letos kvůli malému zájmu o koupání zrušili i hygienický odběr vody.
„Letos mě koupání neláká. Na koupaliště jsem s dětmi vyrazila někdy začátkem července, kdy bylo pár dní horko. Nyní, kdy většinou prší, chodíme raději do lesa nebo jezdíme na výlety," řekla Petra Dolejšová z Domažlic.

Nejnavštěvovanější vodní plochou pro koupání na Domažlicku zůstává babylonský rybník. „Návštěvníci si pochvalují velmi čistou vodu i služby, které zde mají k dipozici," konstatoval Bořivoj Novotný, jednatel firmy Vinička, která areál provozuje, a pokračoval: „S velkým ohlasem se setkala letošní novinka – langoše připravované na přepuštěném másle. Lidé si také pochvalují kávu od pana Březiny.".
„Na Babylon jezdím pravidelně mnohokrát během každého léta, je to pro mě nejbližší přírodní koupání. Vyhovuje mi i zdejší zázemí, nemusím s sebou tahat pití a jídlo, ráda si zaběhnu i pro nanuk nebo zmrzlinu," popsala Klára Doláková.

„Snažíme se poskytovat služby na co nejvyšší úrovni. Sociální zařízení uklízíme minimálně třikrát denně, v exponovanějších dnech i šestkrát," popisuje Novotný. Na příští týden se chystá ještě další nová služba. „Připravujeme kotce pro psy, aby je tam mohli na chvilku jejich majitelé umístit, když si chtějí zaplavat. Vybavení boxů konzultujeme i s ochránci přírody," prozrazuje Bořivoj Novotný.