Čeká ho zřejmě soud a navíc bude muset pořádně sáhnout do peněženky.

„Muž z Klatov jel s vozidlem Hyundai Lantra ve směru z Drslavic na Věckovice a po projetí křižovatky vyjel mimo komunikaci, kde v příkopu čelně narazil do travnatého vjezdu, vozidlo se vymrštilo do vzduchu a narazilo do zastávky, kterou zdemolovalo, a poté dopadlo na komunikaci, kde zůstalo v pozici na střeše," popsala nehodu Dana Ladmanová z klatovské policie.

Velkým štěstím bylo, že ve zcela poničené zastávce se v daný okamžik nikdo nenacházel. Řidič zůstal ve voze zaklíněný. „Zraněný muž ležel na vnitřní straně střechy, prsty levé ruky měl zaklíněné mezi palubní deskou a plechovým rámem předního okna. Hasičům se pomocí hydraulického rozpínáku, ručních páčidel a klínů povedlo uvolnit ruku zraněného, následně ho na nosítkách přenesli do sanity," uvedla krajská mluvčí hasičů Pavla Jakoubková. Mladík byl převezen do Klatovské nemocnice.

Ještě před odjezdem řidič podstoupil dechovou zkoušku, která potvrdila, že před jízdou pil alkohol. A to pořádně. Přestože bylo krátce po poledni, přístroj ukázal bezmála tři promile.

Muž sice svůj stav a svoji zběsilou jízdu podle informací Deníku vysvětloval hádkou s přítelkyní, ale to mu nebude nic platné. Je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky, a tak ho zřejmě brzy čeká soud a v krajním případě může jít i do vězení.

A bude muset také platit. „Zastávka byla téměř nová, zbudována byla vloni za 55 tisíc korun. Teď jsme si vzali řemeslníka, který zastávky budoval, aby prohlédl, zda se dá ještě něco použít. Samozřejmě se budeme snažit zajistit výstavbu nové zastávky a budeme uplatňovat škodu na původci," uvedl Miroslav Šafařík z klatovské radnice, pod kterou obec Drslavice spadá.