„V sobotu ve 23.08 hodin jel 66letý muž z Klatov s vozidlem Ford Escort v Klatovech po ulici Niederleho, vyjel do protisměru a narazil do odstaveného vozidla. Po nárazu byl odražen vpravo k okraji komunikace a poškodil sloup veřejného osvětlení," popsala začátek důchodcovy riskantní jízdy klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Muž nezastavil, ale pokračoval ke kruhovému objezdu u obchodního centra Škodovka v Domažlické ulici, kde vyjel ze silnice na travnatou plochu a narazil do svahu u železniční trati v sousedství podchodu pro chodce.

Po nehodě podle informací Deníku řidič vše vysvětloval tím, že chtěl skoncovat se životem. To Ladmanová nechtěla komentovat, potvrdila ale, že byl opilý. „Při prošetřování dopravní nehody se řidič podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 1,54 a při opakování 1,45 promile alkoholu. Muž byl převezen k lékařskému vyšetření a odběru krve do zdravotnického zařízení," řekla Ladmanová.

Doplnila, že dotyčný nevlastní řidičské oprávnění pro příslušnou skupinu. Je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a ze spáchání několika přestupků. Škoda činí 20 tisíc korun.

„Policisté z dopravního inspektorátu žádají poškozeného majitele osobního vozidla, které bylo zaparkováno v ulici Niederleho, aby se přihlásil na telefon 974 334 111, 974 334 259 nebo 974 334 251," dodala Ladmanová.