To vše a mnohem více nabídne gurmánský Bosch Fresh Festival, který se bude tento víkend v Plzni konat již pošesté.

Kromě soutěže o nejlepší Západočeskou restauraci roku, v níž bude letos soutěžit 15 podniků, mohou Plzeňané ochutnat exotické
a nevšední pochoutky. Tentokrát se bude jednat 
o cvrčky, štíry a ti nejodvážnější si mohou troufnout na sklípkana či zkusit, jak chutná krokodýlí steak nebo pomalu pečený medvěd. Na své si ale přijdou také milovníci minipivovarů, kterých bude v parku za OC Plaza požehnaně.

Češi festivalům fandí

Gurmánské festivaly jsou
v českém prostředí novým trendem. Podle organizátorů to skvěle ilustruje právě Plzeň. „Na první ročník před šesti lety dorazilo 14 300 návštěvníků. Vloni to bylo už 33 000. V minulém roce přišlo dohromady na festival do Plzně, Pardubic a Prahy 80 000 návštěvníků. Letos očekáváme ještě větší zájem," říká Petr Jirásek, ředitel Bosch Fresh Festivalu. Podle něj se letos v Plzni mohou lidé těšit na několik novinek. Jednou z nich bude premiéra programu, který bude věnován pražení kávy.

O kuchařské show se bude v areálu parku za OC Plaza po celý víkend starat několik vyhlášených kuchařů v čele se Zdeňkem Pohlreichem a Oldřichem Sahajdákem, držitelem michelinské hvězdy. Kromě profesionálů zde ale bude 
v sobotu odpoledne vařit
i známá sopranistka Ivana Veberová, jež se 1. července představí v lochotínském amfiteátru ve ztvárnění slavné opery Aida.

Program festivalu začne 
v pátek 20. května v 15 hodin. Zatímco v sobotu za vstup na festival návštěvníci i kvůli bohatému programu zaplatí 100 korun, v pátek 
a v neděli bude vstup za polovinu. Program najdete na festival.fresh.iprima.cz/
plzen/program/