A důvod? Na radnici nebo v zámcích má prý svatbu každý a oni chtěli něco netradičního. „Přepychem jsme to přebít nemohli, tak jsme se rozhodli využít kontrastu ošklivého industriálního prostoru s krásnou událostí," vysvětluje ženich David, který sice pochází z Karlových Varů, ale v Plzni studoval a poblíž tohoto místa bydlel.

Ovšem s nápadem uspořádat tu svatbu, mimochodem první v historii, prý přišli s budoucí manželkou oba. David a Zuzka se seznámili 17. října 2008 a přesně o čtyři roky později se zasnoubili. Původně se chtěli vzít v dubnu, ale stále se jim nedařilo najít společný volný termín jejich rodin a přátel.

Až to padlo na 16. března. „Jen to počasí bylo objednané jiné, mělo být alespoň 15 stupňů," smál se ženich. Nevěstě však ani teplota těsně nad bodem mrazu venku a jen o pár stupňů více uvnitř nijak nevadila. „Naopak, je mi horko," podotkla Plzeňanka po obřadu.

Dvojici na Světovaru oddával primátor Martin Baxa, který připomněl, že teď to sice tak ještě nevypadá, ale v roce 2015 bude prostor k nepoznání. Má se totiž proměnit v kulturní továrnu. Ovšem do té má ještě hodně daleko.

Dvě místnosti, které svatebčané pro obřad využili, prý nebylo potřeba nijak upravovat - přibyly pouze židličky. Všichni hosté sice dostali upozornění, že jde tak trochu o spartánské prostředí, přesto mnohé dámy dorazily v lodičkách a marně se snažily vyhýbat bahnu.

Symbolem první svatby ve Světovaru se staly postavičky Pata a Mata, které zdobily svatební oznámení i auto vezoucí nevěstu. Poté, co si novomanželé vyměnili prstýnky a první manželský polibek, se navíc ozvala nezaměnitelná melodie ze známého večerníčku. A oficiální část definitivně ukončil svědek, když zvolal: „A je to!" Přejme tedy manželům Verešovým, ať jejich svazek nedopadne podobně jako veškeré pokusy kutilů Pata a Mata.