„První zprávu o požáru jsme obdrželi chvíli před tři čtvrtě na sedm ráno," uvedla v tiskové zprávě mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Pavla Jakoubková. K požáru, který zachvátil několik desítek metrů dlouhý sklad vyjelo hned několik jednotek. „Operační středisko na místo vyslalo jednotky Hasičského záchranného sboru Tachov, Sdružení dobrovolných hasičů Ctiboř a Halže. Při příjezdu na místo události si velitel zásahu nechal povolat ještě další posily, konkrétně dobrovolné hasiče z Plané a Tachova," dále uvedla Jakoubková.

Celkově se na hašení budovy, která byla z půlky zasaženo ohněm, střídalo sedm hasičských cisteren.

Zasahující požárníci se s ohněm potýkali dlouhé hodiny. Mluvčí popsala situaci kolem pondělního dopoledne takto: „Jednotky stále pokračují v likvidaci požáru. Na místě jsou dva manipulátory, pomocí kterých se balíky sena vyváží na louku před halou, kde je hasiči rozebírají a prolévají vodou. Zásah bude mít ještě dlouhého trvání."Kvůli neustálému projíždění hasičských vozidel byla také omezena rychlost na silnici vedoucí mezi Ctiboří a Halží. Případem se samozřejmě také zabývá Policie.

Jedna věc byla ale jistá jíž od samotného počátku celého požáru. A to sice škoda, která se pravděpodobně vyšplhá až do milionů. „Předběžný odhad je kolem tří a půl milionu korun. Tato částka se nejspíše měnit nebude," řekla na toto téma mluvčí hasičů.