Navíc se prorazila nádrž a do nedaleké vodoteče unikly stovky litrů nafty. Barely s hořlavinou nebyly naštěstí poškozeny.

Na místo se okamžitě vypravili policisté, záchranáři, hasiči i specialisté na vyproštění a odtah nákladních vozidel. „Policisté vyjížděli v sobotu krátce po desáté hodině," upřesnila Jana Tomková, krajská policejní mluvčí s tím, že řidič utrpěl zranění, se kterým musel být převezen do nemocnice. „Transportovali jsme ho na chirurgii plzeňské fakultní nemocnice na Lochotíně," doplnila mluvčí záchranné služby Lenka Ptáčková.

Uniklou naftu z nádrže zlikvidovali přivolaní hasiči. „Vodoteč, do které unikla, směřuje do Kateřinského potoka a hrozilo nebezpečí pro životní prostředí," podotkl Václav Pinta, velitel zásahu s tím, že hasiči museli vždy po několika stech metrech instalovat norné hráze. „Poslední jsme dali asi kilometr od místa nehody. Samozřejmě, že se nafta částečně naředila s vodou. Odborníci z chemické laboratoře z Třemošné pod poslední hrází zjistili jen malé množství ropných látek, se kterými si dovede příroda poradit," uvedl velitel zásahu.

Na místě zasahovali hasiči z Tachova, Přimdy a Třemošné. K nehodě se dostavil i velící důstojník hasičů.

Dálnice byla v místě průjezdná jen jedním pruhem. Vyprošťovací práce a překládka nebezpečného materiálu trvaly do večerních hodin.