Podle obvinění, které sdělil před senátem Okresního soudu v Tachově státní zástupce Leoš Vaník měli Jiří Pánek (1963), Lukáš Mareš (1985), Karel Novák (1986) a Karel Polanský (1971) zmlátit, zkopat a okrást Ukrajince, který bydlel na ubytovně ve Stadtrodské ulici.

„K události došlo 3. prosince loňského roku. Zatímco jeden hlídal před dveřmi, další ho odtlačili do pokoje. Bili ho, kopali, požadovali peníze a mobil,“ uvedl státní zástupce. Poškozenému měli mimo jiné ukrást peněženku s bankovkami různé měny, cestovní doklad.

„Poškozený zatím nemůže být vyslechnut, v me­zidobí vycestoval na Ukrajinu a jeho bydliště není známo. Soud se ho bude snažit zjistit,“ řekl v úvodu soudce Josef Junek.

Všichni poškození připouštějí, že před činem popíjeli v bufetu u autobusového nádraží. Tam jim měl Pánek vyprávět o tom, že ho Ukrajinec koncem listopadu zbil tak, že ležel v nemocnici. Podnapilí muži se prý proto rozhodli, že si to s ním vyřídí. Šli na ubytovnu a zatímco Pánek hlídal na chodbě, zbylí tři Ukrajince měli mlátit. Nic prý ale neukradli.

Jediný, kdo tuto verzi popřel byl vazebně stíhaný Polanský. „Žaloba je nesmyslná. Vůbec jsem s poškozeným nepřišel do styku. Obvinění si to vymysleli. Vědí, že nejsem u soudu poprvé a vyznám se v zákonech, tak si asi myslí, že se z toho dostanou s mojí pomocí,“ vypovídal.

Soud byl odročen. Příště budou vyslýchání svědci.