Příjezd party vodáků, večerní posezení v kempu a druhý den nález bezvládného těla v řece. „V neděli ráno nám oznámil občan, že v Otavě v lokalitě mezi půjčovnou lodí a čistírnou odpadních vod nalezl tělo utonulého muže," informovala klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Její kolegové si přivolali na pomoc hasiče. „Tělo bylo zachyceno zhruba tři sta metrů pod autokempem, nedaleko pravého břehu. My jsme k němu dojeli na člunu, potvrdili, že jde o utopenou osobu, a následně jsme zabezpečili řeku, aby se k místu nemohl nikdo cizí dostat," řekl Deníku hasičský velitel zásahu Josef Veith.

Ten s kolegy poté, co vše zadokumentovali kriminalisté, dopravil ve spolupráci s policejními potápěči tělo na břeh, kde ho předali lékaři a následně pohřební službě.

Policie na dotaz Deníku potvrdila, že jednou z vyšetřovacích verzí je, že roli sehrál alkohol. To by ale mělo potvrdit další šetření a především nařízená soudní pitva.

Podobná tragédie se na Sušicku odehrála v polovině června, kdy do jinak opuštěného autokempu dorazila parta Slováků a večer si na břehu udělali podle informací Deníku jakýsi večírek na uvítanou. Během něj jeden z nich, 50letý obyvatel Bratislavy, spadl do řeky.

Kamarádi se ho snažili vytáhnout, ale marně. Jeden z nich si přitom dokonce zlomil ruku. Manželka cizince poté zalarmovala záchranáře, kteří se ve tmě okamžitě pustili do pátrání. Vše ale bylo marné, bezvládné tělo bylo nalezeno teprve druhý den. Zachytil ho až jez nedaleko Žichovic.

V oblíbeném vodáckém tábořišti nad událostmi nevěřícně kroutí hlavou. Roky se tam nic nestalo, a teď dvě tragédie během několika týdnů.

„Na rozdíl od prvního případu tentokrát nevíme, co se přesně stalo. Je to ale celé divné. Vždyť v řece je velmi málo vody, tam se zdravý jedinec nemůže utopit. Podle mého názoru buď musela roli sehrát nějaká srdeční slabost, nebo se ten člověk mohl udeřit o kámen, nebo tam mohl mít vliv alkohol," přemítá provozovatel koupaliště Luboš Švelch.