Viktoria nastoupila bez distancovaného Řezníka a Hořavy, trenér Pivarník změnil i rozestavení – ze 4 – 2 – 3 – 1 na 4 – 4 – 2. Petrželu na pravém kraji zálohy nahradil Kopic a na hrotu útoku nastoupila dvojice Krmenčík – Bakoš.

Plzeň začala aktivně, často úročila po stranách hřiště a Zeman i Kopic několikrát zamotali obraně Liberce hlavu.

Na první velkou šanci si diváci museli počkat do 26. minuty. Krmenčík vyhrál souboj v šestnáctce, zpětnou přihrávkou našel Bakoše, ale slovenský forvard Viktorie v gólové pozici mířil technickou střelou vedle levém tyče liberecké branky.

Téměř deset tisíc diváků se dočkalo v závěru prvního poločasu. Kopic poslal centr na přední tyč, kde před Krmečíkem odvracel míč liberecký obránce Kúdela - balon si však hlavou srazil do vlastní branky. Akci předcházelo ofsajdové postavení plzeňského útočníka.

Liberec mohl vyrovnat po hodině hry. Baroš prošel až do šestnáctky a ocitl se sám před Kozáčikem, v poslední chvíli mu však vypíchl míč vracející se Hubník.

Druhý gól Viktorie mohl naopak přidat Kopic, trefil ale spojnici tyče a břevna.

Plzeň dohrávala závěr utkání bez zraněného stopera Hejdy o deseti hráčích, když trenér Pivarník už vyčerpal trojí střídání.

Liberec dostal početně oslabeného soupeře v závěrečných minutách pod tlak, domácí však hubený náskok ubránili. 

Ohlasy po utkání: Roman Pivarník (trenér Viktorie): „V prvním poločase i v úvodu druhé půle jsme dominovali. Naše akce po stranách byly výborné, před branku chodily centry, bohužel nám to tam nepadá. Škoda, že jsme nedokázali využít naše šance, abychom šli do většího náskoku, to se potom hraje jinak. Koncovka nás trápí, nesvaloval bych to ale na jednoho mladého hráče, je to záležitostí celého mužstva. V záběru zápasu jsme se bránili, protože soupeř hrál na hranici obrovského rizika a vytvořil si tlak. Hejda dostal kolenem do nervu okolo kyčle a zatím se nemůže pohnout. Odjel na vyšetření, půjde na magnetickou rezonanci."

Patrik Hrošovský (záložník Viktorie): „Byl to těžký zápas. Liberec má kvalitní mužstvo, které dobře brání. Měli jsme hodně standardních situací a jsem rád, že z nich padl i gól."

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): „Předvedli jsme maximum, co jsme mohli, hráčům mohu jen poděkovat. Bohužel jsme dostali branku ze standardní situace, kterou jsme utkání prohráli. Od patnácté minuty nás dostal soupeř pod tlak a vytvořil si řadu standardních situací. Neudrželi jsme vpředu míč, byli jsme málo odvážní a těžiště hry se posouvalo k naší brance, z čehož pramenil gól soupeře. Ve druhém poločase se nás výkon zlepšil, měli jsme dvě tři šance, ale branku jsme bohužel nedokázali vstřelit."

Ondřej Kúdela (obránce Liberce): „Chtěli jsme v Plzni bodovat, to se nám bohužel nepodařilo, z čehož jsme zklamaní, ale nedá se nic dělat. A gól soupeře? Byla to dobře kopnutá standardka, já jsem viděl míč na poslední chvíli a míč poslal do branky, bohužel ne do té správné. Za mnou byl Krmenčík, ale nemyslím si, že bych byl jím nějak ovlivněný. O tom se ale nemá cenu bavit, byl to můj gól."

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 1:0 (1:0). Branka: 44. vlastní Kúdela. Rozhodčí: Machálek - Moláček, Urban. ŽK: Hejda - Ekpai. Diváci: 9944.

Viktoria: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Hromada (82. Chrien), Hrošovský - Kopic, Bakoš, Zeman (85. Kovařík) - Krmenčík (76. Poznar). Trenér: Pivarník.

Liberec: Dúbravka - Mikula, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Souček - Ekpai (46. Graiciar), Ševčík, Potočný, Bartl (83. Voltr) - Baroš (71. Bosančič). Trenér: Trpišovský.