Přestože akci provázely obavy z násilností a centrum města bylo proto plné policistů, vše se obešlo bez jakýchkoli incidentů.

Poslechnout si proslov lídra dělnické strany si na náměstí přišlo několik stovek lidí. Zdaleka nešlo jen o radikály, s nimiž je strana spojována, ale v davu byli k vidění senioři, matky s dětmi a dokonce i někteří klatovští podnikatelé. Vandas, který ve svém proslovu kritizoval vládní garnituru i levicovou opozici a žádal tvrdší postup vůči nepřizpůsobivým, si vysloužil opakovaný potlesk především za kritiku chování Romů.

„Mám děti a bojím se, jelikož romská kriminalita v Klatovech stoupá a je třeba s tím něco dělat, nenechat se okrádat a mlátit. A hlavně mi vadí, že zatímco člověk maká, oni nedělají a mají k tomu výhody a sociální dávky," vysvětloval Deníku svoji účast na akci Jaroslav z Klatov.

„Všichni si myslí, že jsou tady jen holé lebky, ale to není pravda. Tady jde o to, že nás tento stát vede do záhuby. A dokonce jsou prognózy, že mají do Klatov jít nějací nepřizpůsobiví občané, a to se mi nelíbí," řekl Petr Kubala z Nýrska.

Není sám, kdo má z toho obavu, informaci o stěhování větší skupiny nepřizpůsobivých do města ale nedávno v rozhovoru pro Deník klatovský starosta Rudolf Salvetr popřel.

„Já jsem si přišla poslechnout, co bude říkat, a musím s jeho názory souhlasit," vysvětlovala Deníku mladá maminka Libuše, která přišla na mítink se dvěma malými dětmi. Byla jedním z těch, kteří svými podpisy podpořili kandidaturu Vandase na prezidenta.

„Jsme spokojeni, nasbírali jsme tu téměř tři desítky podpisů. Když to porovnám třeba s tím, kolik jsme jich získali v Břeclavi, kde bylo několik tisíc lidí, je to úspěch," neskrýval spokojenost jeden z asistentů lídra dělnické strany.

Ne u všech ale našel Vandas pochopení. „Tady se předvádí, slibuje a kdyby byl ve funkci, tak bude stejný jako ostatní politici. Vykašle se na lidi," mumlal si pro sebe starší muž při plamenných projevech šéfa DSSS.

Mítink se obešel bez jakýchkoliv incidentů, Vandasovým projevům naslouchal dokonce i jeden mladý Rom. „Chtěl jsem si ho poslechnout," vysvětlil to Deníku.

Žádnou práci neměli na náměstí představitelé zákona. „Nasazeno bylo několik desítek policistů. Do této chvíle jsme nezaznamenali ani jedno narušení veřejného pořádku ani jsme nezajistili žádnou osobu," řekla Deníku v 18 hodin, tedy půl hodiny po skončení mítinku, Dana Ladmanová z klatovské policie.