Jeden vlastní a dvě adoptivní dcery se od nich odstěhovali a nestýkali se spolu, poslední musel pracovat v rodinné truhlárně za minimální mzdu.

Jak to podle policejního vyšetřování vypadá, za vším stál spor o dítě jejich syna. Právě toho, který se svým otcem pracoval v truhlárně. Neustálý nátlak rodiče vystupňovali právě tím, že si chtěli do své péče převzít vnouče. To nevydržel jeho mladší bratr a se sekerou v ruce vzal spravedlnost do svých rukou.

V současné době je tento čtyřiadvacetiletý muž ve vazbě a na policii se podrobil sérii výslechů. „Jak vypovídá, ten nátlak ze strany rodičů byl nesnesitelný. Kvůli tomu se i přestěhoval do Plzně," řekl Deníku policista obeznámený s vyšetřováním.

Starší z bratrů teror od svých rodičů prý stále snášel. Psychicky na tom ale moc dobře nebyl. „Pachatel čin nespáchal z vlastního prospěchu, ale chtěl pomoci svému sourozenci, aby nepřišel o své dítě. Zavraždění manželé už měli podat podnět na sociálku, aby v celé věci jednala," dodala policista.

K dvojnásobné vraždě v Tymákově na jižním Plzeňsku došlo v noci na jedenáctého července. Čtyřiadvacetiletého syna zavražděných dopadla západočeská kriminálka o dva měsíce později.